+45 98 49 92 64
Åbningstider

Forkæl jer selv med bade og wellnessbehandlinger i Læsø Kur i Vesterøs tidligere kirke

Læsø Kur er et wellnesscenter i utraditionelle og smukke rammer. Det moderne, nordiske kurbad er nemlig indrettet i den tidligere Vesterø Havnekirke, som ligger meget tæt på færgehavnen i Vesterø. Kurbadet indeholder forskellige bade, som er baseret på Læsøs eget salt, og tilbyder stimulerende kurbehandlinger med salt, ler og alger. Fra kirketårnet, som i dag er belagt med glas, kan I nyde den smukke udsigt over klitlandskabet og havet.

Faciliteter og bade

Læsø Kur i den ombyggede kirke i VesterøDet varme saltvandsbassin hos Læsø Kur

Kurbadets store, 28 grader varme saltvandsbassin indbyder til en svømmetur. Men I kan også bare flyde rundt i vandet og nyde udsigten over havet fra de store vinduer. Dette bassin har et saltindhold på 2 %. I et hjørne af bassinet kan I benytte et spabad.

Læsø Kur indeholder hele tre saltbade, som er opvarmet til en temperatur på 37 grader. I saltbadene sidder I på behagelige sæder og slapper af i en næsten vægtløs tilstand. Et af badene har et saltindhold på 30 %, hvorimod de to andre består af 12 % salt. Disse bade er specielt velegnede til gæster med psoriasis. I kan også få varmen i kurbadets sauna eller i dampbadet, der har en frisk luft af eukalyptus.

Efter et ophold i det varme saltbad, i saunaen eller i dampbadet, kan I blive afkølet i kurbadets koldtvandsbassin, der med sine 11 grader gør kroppen helt frisk igen.

Trænger I til at få masseret jeres ømme nakkemuskler, kan I placere jer under ’vandfaldet’ i tårnet. Her plasker vandet ned fra loftet og masserer jeres ømme muskler. Trænger I mere til afslapning, kan I sætte jer i en behagelig sækkestol i hvilerummet, lytte til afslappende musik og nyde udsigten over naturen udenfor. Kurbadet byder desuden på et udendørs spabad, hvor I kan nyde det 37 grader varme, boblende vand omkring kroppen imens I indånder den friske havluft - i alt slags vejr. Oplevelsen er næsten bedre, jo koldere luften er.

Behandlinger

Herligt saltbad med varmt vand

Læsø Kur benytter sig af øens råvarer i sine behandlinger, som bliver udført af veluddannede spa-terapeuter. I kan blandt andet prøve en saltpeeling med Læsø salt og olie eller en rensende algeindpakning. En kropsmassage eller en lerindpakning er ideel, hvis I har ømme led og muskler. I kan også få en afslappende ansigtsbehandling i kurbadet. For gæster med astma, bronkitis eller andre vejrtrækningsproblemer, kan en saltinhalation også anbefales.

Husk at booke jeres behandlinger i forvejen online eller pr. telefon.

Læsø Kur - for alle

Slap af i hvileområdet med havudsigt

Læsø Kur har med økonomisk hjælp fra Trygfonden fået mulighed for at byde bevægelseshæmmede gæster velkommen. Ved det store bassin samt ved de tre saltbassiner kan I benytte kurbadets lifte for at komme ned i vandet.

Historie

Ideen til Læsø Kur blev til, da professor Knud Kragballe i 2005 dokumenterede, at Læsø Salt havde en gavnlig virkning på huden hos psoriasispatienter. Arkitektfirmaet Friis og Moltke gik i gang med at tegne kurbadet og i sommeren 2008 blev kurbadet en realitet.

Oplevelsespriser

Siden åbningen har Læsø Kur bestræbt sig på at give alle gæster en unik oplevelse. Og bestræbelserne har resulteret i, at Læsø Kur vandt oplevelsesprisen inden for kategorien wellness i både 2013 og 2014.

Læsø Kur er åbent for voksne over 15 år. Dog arrangerer kurbadet familiedage, hvor børn fra 5 år kan deltage.

Und jer selv et besøg i Læsø Kur - en oase af fred, ro og velvære for krop og sjæl!

Adresse: Vesterø Havnegade 28, 9940 Læsø, 98 49 13 22, info@saltkur.dk, www.saltkur.dk