+45 98 49 92 64
Åbningstider

Læsø er et attraktivt feriemål for den aktive familie

Læsøs natur og attraktioner indbyder til aktiv ferie på alle årstider. I kan bade og dyrke strandaktiviteter ved de skønne badestrande eller vandre, cykle og ride i den smukke natur. Naturen er også rig på svampe, bær og krydderurter, som I kan samle til eget brug, og er I heldige, kan I finde rav på stranden. Den præmierede seaside-golfbane er et besøg værd – uanset, om I har prøvet golf før eller ej, og trænger I til at lade op i det varme, saltholdige vand, kan I besøge Læsø i Vesterø. Læsø byder også på et væld af muligheder for lystfiskere. I sommerperioden kan I deltage i aktiviteter på Læsøs attraktioner og i en række festdage, som afholdes hvert år.

Golf for både øvede og nybegyndere

Prøv at spille golf på Læsøs seaside-bane

Både nybegynder og øvede golfspillere kan besøge Læsø Seaside Golfklub og finde gode udfordringer. Den smukke og varierede 18-hullers seaside-bane ligger mellem Østerby og sommerhusområdet Nordmarken. I kan også benytte en 6-hullers par-3-bane (pitch & put) samt en driving range og en putting green. Golfbanen er beliggende i naturskønne omgivelser og er blevet belønnet med 16 ud af 20 mulige stjerner i Peugeots Golf Guide.

Øen rundt på cykel

På cykeltur på Læsøs flade veje

Øens størrelse og flade terræn gør det muligt at cykle rundt mellem byer, naturområder og attraktioner. Hvis I ikke selv har medbragt cykler, kan I leje dem flere steder på øen. I kan både leje almindelige turcykler og mountain bikes.

Dufte naturen og nyd solen og den friske havluft i ansigtet - I oplever naturen på en helt anden måde ved at cykle rundt på Læsø. I kan benytte en asfalteret, dobbeltsporet cykelsti langs amtsvejen fra Vesterø til Østerby. Derudover finder I masser af småveje og grusveje, der er gode at cykel på. Prøv evt. at cykle øen rundt – en tur på 54 km. I Læsø Klitplantage kan I cykle på de grusbelagte stier eller på cykelstien, der går parallelt med Storedalsvej.

Ridning på islandske heste

Tag med på ridetur på islandske heste

Oplev det uberørte Læsø fra en islandsk hest. Der findes omkring 300 islandske heste på Læsø, og netop denne type hest er meget velegnet til turridning på grund af sit rolige sind og sine behagelige gangarter. I kan leje heste flere steder og ride ud på egen hånd, eller tage med på ture af forskellig varighed i skoven, på stranden og på Rønnerne. Der er ture for både nybegyndere og øvede. Og børn, som aldrig har prøvet at ride, kan få en trækketur. I kan fx besøge Krogbækgaard og tage med på en ridetur, som varer fra 1 til 4 timer.

Erfarne ryttere kan benytte ridestierne på Rønnerne og i Gateway Læsø, som byder på 19 km ridesti mellem træerne, eller ride i fuld galop langs vandkanten. Vil I gerne opleve naturen på nært hold, men uden at sidde på en hest, kan I flere steder tage på tur i hestevogn, evt. ud over Rønnerne.

Wellness i saltholdigt vand

Trænger I en at forkæle jer selv, kan I besøge Læsø Kur i Vesterø og sænke jer ned i de varme saltbade. I kan også gå i dampbad og sauna eller spa - både indendørs og udendørs. Her har I også mulighed for at prøve forskellige behandlinger med salt, tang og ler.

Strandaktiviteter

Læsøs strande indbyder til strandaktiviteter

I kan nyde Læsøs 25 km strande året rundt. Om sommeren kan I bade, bygge sandslotte, sole jer, gå tur samt wind- og kitesurfe og sejle i havkajak. I den koldere periode kan I gå lange ture og nyde den friske havluft. Har I hund med, kan den løbe løs på stranden fra 1. oktober til 31. marts.

Hele året kan I også sætte en drage op og søge efter flotte sten, skaller og rav mellem det opskyllede tang. Betingelserne for at finde rav er bedst ved Danzigmanns høje klitter efter et kraftigt blæsevejr. Her skyller 35-55 mio. år gammelt rav fra de store fyrrestræsskove i Østeuropa, Sverige og Rusland indimellem i land.

Sejlture med Seadog

Passagerbåden Seadog arrangerer forskellige sejlture for hele familien fra Læsøs havne. I kan fx tage med på sælsafari, Sæl og Fisk-tur samt Nordre Rønner-tur fra Vesterø eller på havfisketur fra Østerby. I kan også chartre Seadog for en dag, hvis I ønsker at arrangere jeres egen tur. Sejlture med Seadog bliver gennemført ved minimum 6 tilmeldinger.

Sjældne fugle på Rønnerne

Rønnerne er et eldorado for ande- og vadefugle, fx klyder, som I kan studere fra Rønnertårnet. Husk kikkert og fuglebog for at identificere fuglene. I kan også tage en tur med Rønnerbussen for at se det smukke landskab og fuglene på nært hold.

Andre aktiviteter

Læsø Klitplantage er rig på kantareller, bær og urter, som I må samle til eget forbrug. Hele familien kan dyrke motion på sundhedspladsen i Gateway Læsø eller køre en tur med hestevogn eller måske Rønnerbussen. Prøv et spil minigolf i Vesterø eller petanque i Østerby. Børnene kan prøve at syde salt i minipander på Saltsyderiet, lege på de 3 offentlige legepladser og besøge gårdbutikken Storhaven, hvor de kan kæle for gården dyr og dyppe jeres egne lys.

Tilbagevendende arrangementer

Smag jomfruhummer i Østerby

Når I besøger Læsø i sommerperioden, kan I deltage i nogle af de årligt tilbagevendende arrangementer. Besøg fx Læsø Jomfruhummerfestival i Østerby, hvor dygtige kokke fra kendte restauranter dyster om ’Den gyldne Jomfruhummerklo’. I kan købe smagsprøver på spændende retter med jomfruhummer i byens restauranter denne dag. Ved tanghuset Hedvigs Hus nær Østerby afholdes Madens Dag - et kulinarisk arrangement med madboder, hvor I kan smage delikatesser fra Læsøs vand, landbrug og natur.

Til Kajfest i Vesterø kan I lytte til musik og hygge jer på kajen. Børnene kan se underholdning og deltage i konkurrencer og lege. Havets Dag i Vesterø er en aktivitetsrig dag med fisk, konkurrencer, dans og andre aktiviteter. Til Læsø Kunstfestival kan I opleve kunst af lokale og ’udenbys’ kunstnere på workshops og udstillinger.

Øvrige arrangementer

Foruden disse festdage kan I opleve et årligt dyrskue i Byrum, et folkedansestævne, en litteraturfestival i Østerby og Skomagerjazz i Holmbæk Plantage når I holder ferie på Læsø.