+45 98 49 92 64
Åbningstider

Jeres ferie på Læsø starter med en hyggelig sejl- eller flyvetur

Som en ikke-brofast ø midt i Kattegat, skal I sejle eller flyve for at komme til Læsø. Fordelen ved at blive transporteret til øen er, at I ankommer afslappede. I kan tage med Læsøfærgen, som har flere daglige afgange mellem Frederikshavn og Læsø, dog flest i højsæsonen, eller I kan selv sejle hertil i sejlbåd. Læsø har også en flyveplads, og Copenhagen Air Taxi flyver flere gange om dagen i højsæsonen den 1 time lange tur fra Roskilde til Læsø og omvendt. Når I så er ankommet Læsø, kan I komme rundt med den gratis bus, eller I kan leje cykler eller måske en elbil på øen.

Læsøfærgerne Margrete Læsø og Ane Læsø

Ane Læsø i havnen i VesterøLæsøfærgen Margrete Læsø fra luften

Læsøfærgerne Margrete Læsø og reservefærgen Ane Læsø sejler flere gange dagligt, mellem 4 og 7, mellem Frederikshavn og Vesterø på Læsø. Færgerne kan rumme 75 biler og 500 passagerer pr. overfart.

Skal I ikke have bil med over, kan I benytte den bagagevogn, som holder klar ved færgen. Placer jeres bagage på vognen - så slipper I for selv at slæbe jeres bagage ombord. Færgerne er også forsynet med elevator fra bildækket, hvilket gør det muligt at medbringe kørestol og barnevogn på færgen. Desuden kan hunde, som ikke er vild med trapper, komme med i elevatoren.

Husk at tjekke ind i god tid - senest 20 minutter før afgang – når I medbringer et køretøj. Book returbillet i god tid af pladshensyn. Færgen sejler året rundt og bliver kun aflyst i tilfælde af storm.

Ombord på færgen

Ombord på færgen kan I benytte den hyggelige, 90 minutter lange overfart til af slappe af og mærke tempoet falde efterhånden, som I nærmer jer Læsø. Undervejs kan I benytte de velindrettede færgers mange faciliteter. Besøg evt. bistroen, som serverer varme og kolde retter, tilpasset tidspunktet på dagen. I kiosken kan I købe blade og aviser, produkter fra Læsø, som fx honning fra Læsøs brune bier, saltkar fra Lynggård Keramik, hudplejeprodukter fra Morgenfruerne, øl fra Læsø Bryghus og salt fra Læsø Saltsyderi. I de hyggelige saloner kan I benytte færgens gratis WiFi og spise jeres medbragte mad. Der findes yderligere 2 saloner med plads til hunde og katte, et konferencerum, et børnerum med legetøj, en tv-stue og en stilleafdeling ombord. På sejlturen kan I se skiftende udstillinger, arrangeret af Læsø Kunstforening, på Margrete Læsø.

Historien om færgerne

Læsøfærgen Margrete Læsø fra luften

Sejladsen mellem Frederikshavn og Læsø startede i 1872, hvor Vesterø Havn blev etableret. Her begyndte Ane Margrete at sejle en fast postrute til og fra Læsø. I 1918 blev Ane Margrete afløst af et dampskibs, som sejlede helt frem til 1981, hvor motorfærgen Ane Læsø kom til. I 1997 blev den noget større Margrete Læsø så søsat. I 2011 trængte den gamle Ane Læsø til at blive udskiftet og den tidligere Samsøfærge blev indkøbt til formålet. Færgen overtog navnet, Ane Læsø, og fungerer i dag som reservefærge på ruten. Ane Læsø og Margrete Læsø drives i dag af Færgeselskabet Læsø I/S.

Flyvepladsen

Bil forlader Læsøfærgen i Vesterø

Et par kilometer nord for Byrum ligger Læsøs flyveplads. Flyvepladsen er 920 meter lang og har en asfalteret landingsbane med lysanlæg, som de ankomne fly kan aktivere fra luften. Flyvepladsen bliver mest anvendt af private, men også til taxiflyvning. I højsæsonen har Copenhagen Air Taxi flyver en fast rute mellem Læsø og Roskilde, og flyver turen flere gange dagligt.

Gratis bus på Læsø

Bussen på Læsø er tilpasset færgens ankomst- og afgangstidspunkter og kører mellem Læsøs tre byer. Nordjyllands Trafikselskabs bus med nr. 840 er gratis at benytte – hver dag - året rundt! I stiger bare på…!

Anden transport

Ankommer I til Læsø uden bil, kan I blive transporteret rundt med den gratis bus, eller køre med flexbus, som I skal bestille ligesom en taxa. Derudover kan I leje en elbil, som kører ca. 120 km på en opladning, eller cykler til hele familien.