+45 98 49 92 64
Åbningstider

Sommerhus i Østerby på Læsø

I Østerby kan I nyde den aktive stemning i marinaen, bade og gå på opdagelse i byens seværdigheder eller i de grønne omgivelser.

Østerby i Læsøs østligste hjørne byder på hyggelige sommerhuse og en charmerende atmosfære omkring byens havn, der summer af liv om sommeren. Sommerhusene finder I enten i de grønne omgivelser eller tæt ved kysten og med skøn havudsigt. Langt de fleste sommerhuse ligger i gåafstand til byen og havnen. Og byens aktiviteter er koncentreret omkring den aktive marina og fiskerihavn, hvor fiskerne hver dag sejler ud efter jomfruhummere. Østerby byder desuden på en dejlig badestrand, spændende butikker, flere spisesteder, iskiosker og en stor legeplads.

Stemningsfuldt havnemiljø

I Østerbys kan I opleve en aktiv havn med fiskerbåde, der hver dag sejler ud efter friske fisk, samt en stor lystbådehavn. I kan købe de friske fisk hos den lokale fiskehandler ved havnen imens børnene leger på den store legeplads ved siden af. Byens butikker og spisesteder ligger ligeledes omkring havnen. I kan også benytte et nyt område med terrasser og en stor petanquebane ved havnen. Gå ikke glip af den flotte solnedgang fra havnen.

Aktiviteter under ferien i sommerhus

Lige vest for byen ligger den dejlige badestrand. Stranden er børnevenlig i vandkanten, men længere ud egner den sig bedst for voksne og større børn, da vandet hurtigt bliver dybt.
Lige øst for Østerby ligger Danzigmann med sine høje klitter og gode strande. Her finder øvede surfere også gode udfordringer.
I kan leje cykler i Østerby og tage på opdagelse i de naturskønne omgivelser omkring jeres sommerhus. I kan fx cykle ud til Danzigmann eller til Læsø Seaside Golfklub, som kun ligger 3 km væk.
Passagerbåden Seadog lægger til i Østerby og tilbyder forskellige oplevelsesture til søs. Tag evt. med på sælsafari, fisketur, havjagt og Nordre Rønnertur.

Seværdigheder ved Østerby

Oplev snurrevodskutteren FN 162 Ellen, som er en del af Læsø Museum, i Østerby Havn. Kutteren blev bygget på Læsø i 1906, og sejler stadig jævnligt. I kan kende Ellen på logoet, der forestiller en lille hval og befinder sig i kutterens stævn.
Besøg Læsø Rhododendronpark i udkanten af Østerby. Den 7.000 m2 store park indeholder omkring 2.000 rhododendronplanter og en række andre spændende træer, buske og blomster. Parken er et sandt farveorgie i maj og juni, hvor alle rhododendronplanterne blomstrer, men er et besøg værd på alle årstider. Parken kan også nydes fra cykelstien bag parken, som også er prydet med rhododendronplanter hele vejen ind mod byen.
Læsø Uldstue ligger i en smuk, gammel tanggård på ved mod Danzigmann. Og gårdens egne får producerer uld til uldstuens produkter.

Hedvigs Hus

Omkring 1 km bag byen kan I opleve, hvordan en helt almindelig familie boede på Læsø i gamle dage. Hedsvigs Hus er et af de tilbageværende tanghuse på øen, og da huset i 1994 blev overtaget af Læsø Museum, gik huslauget i gang med at bringe huset tilbage til sit originale udseende fra omkring 1850. Huset fremstår i dag pænt og velholdt med tangtag og bindingsværk af strandingstømmer. I den østlige ende ligger stalden og beboelsen holder til i den vestlige ende. Til Hedvigs Hus hører stort jordstykke, som bliver dyrket af frivillige arbejdere. I kan besøge huset til enhver tid, og i sommerperioden afholder huslauget åbent hus et par gange om ugen.

Naturen omkring Østerby

Østerby er omgivet af skovområder med mange stier og vidtstrakte lyngområder mod øst. Øst for Østerby finder I Danzigmann, et stort, åbent og imponerende område med en lang række af høje klitter og god badestrand. Her er der gode muligheder for at finde rav om foråret og efteråret. Mange trækfugle holder også til her. Danzigmann er opkaldt efter et skib fra Danzig, som strandede her i 1741. I den vestlige del af Danzigmann ligger sælhunderevet, hvor I ofte kan se sæler.

Årlige begivenheder

Hvert år kan I deltage i forskellige arrangementer i Østerby. I påsken åbner alle butikker og I kan deltage i sjove aktiviteter for hele familien. I august kan I opleve den berømte Jomfruhummerfestival, hvor dygtige og berømte dyster om at tilberede den bedste ret med jomfruhummere. Nyd stemningen på havnen og prøv selv at smage jomfruhummer på byens spisesteder. Besøg også det smukke tanghus Hedvigs Hus i september, når Madens Dag afholdes. I disse charmende kulisser kan I smage og købe lokalt producerede varer. Boderne bugner af fisk, skaldyr og produkter fra landbruget og naturen samt drikkevarer fra Læsø Bryghus.

Tag på ferie i sommerhus i Østerby. Her får I fred og ro i naturskønne omgivelser, og samtidig er I tæt på den stemningsfulde havn, byens butikker og spisesteder samt områdets seværdigheder.

Søgeresultat: sommerhuse
Åben udvidet søgning
Søgeresultat: Sommerhuse