+45 98 49 92 64
Åbningstider

Sommerhus i Vesterø på Læsø

Den charmerende havneby Vesterø er omgivet af skøn natur og byder på havnemiljø, flere spisesteder og skøn badestrand.

Vesterø er Læsøs færgeby og det det første I ser, når færgen fra Frederikshavn nærmer sig øen. Vesterø er en hyggelig by med mange, velbeliggende sommerhuse, en stemningsfuld lystbådehavn og en aktiv fiskerihavn. Havnen er byens samlingspunkt, og i sommerperioden samles både lokale og øens gæster ved Havnebakken for at se den flotte solnedgangen og nyde en øl eller is.
Byen byder på butikker, caféer og restauranter samt iskiosker og fiskehandlere. I Vesterø kan I desuden forkæle jer selv med et besøg i wellnesscentret Læsø Kur, der er indrettet i en tidligere kirke.

Kongestranden

Den dejlige og børnevenlige sandstrand Kongestranden begynder ved havnen og fortsætter flere kilometer mod syd. Her kan I, og især børnene, nyde det lave vand, som forsætter helt ud til tredje revle. Og I de store klitter bag stranden kan I finde en god og læfyldt plet til jeres picnic. Der er adgang til stranden fra blandt andet Vesterø Havn, Kongevejen og Vesterø Kirke, hvor adgangsvejen også er velegnet for barnevogne og kørestole.

Sommerhuse i Vesterø

Vesterø indeholder en lang række skønne sommerhuse, som er beliggende i og bag byen samt langs med kysten vest for byen. I kan leje et lille, hyggeligt sommerhus eller et stort luksushus - Vesterø byder på sommerhuse for enhver smag. Fælles for alle er, at de ligger i gåafstand til havnen, byen og stranden.

Vesterø Havn

Den stemningsfulde havn er byens midtpunkt. Her kan I opleve aktiviteterne på kutterne og ved fiskernes rødmalede skure på kajen, eller gå blandt de mange lystbåde og nyde den hyggelige stemning. Børnene kan boltre sig på legepladsen ved havnen og om aftenen er det meget populært af følge solnedgangen fra Havnebakken imens I nyder en isvaffel med Læsø Is. På Carlsens Hotel fortsætter aktiviteterne til ud på natten i højsæsonen.

Vesterøs seværdigheder og arrangementer

I Vesterø middelalderkirke kan I se imponerende, sengotiske kalkmalerier fra begyndelsen 1500-tallet. Lynggård Keramik ligger ved Kærene i udkanten af Vesterø. Her kan I besøge et keramikværksted, som er indrettet i et husmandssted med bindingsværk fra 1828. Se keramikeren skabe stentøj, inspireret af både udenlandske og danske pottemagertraditioner.
Hvert år kan I deltage i forskellige festligheder på havnen i Vesterø. I juni kan I evt. tage til Havets Dag, som byder på aktiviteter for både børn og voksne ved, om og i havet. Og i juli kan I deltage i konkurrencer, lytte til musik og feste til den årlige kajfest.

Læsø Kur

En af Vesterøs største seværdigheder er wellnesscentret, der er indrettet byens tidligere kirke. I Læsø Kur får I forkælelse og velvære, baseret på øens salt. Her kan I nyde et saltbad, gå i sauna og dampbad eller prøve saltinhalation og forskellige behandlinger. Og samtidig kan I nyde udsigten over det smukke klitlandskab udenfor.

Aktiviteter lige uden for jeres sommerhus

Læsø og Vesterø byder på et utal af aktivitetsmuligheder for hele familien. På den skønne, lavvandede Kongestrand kan I bade, slikke sol samt wind- og kitesurfe. Hvis I er nybegyndere, er det ideelt at surfe ud for ’Flaget’, nord for Vesterø Havn, eller mellem øen Stokken og stranden ved Sdr. Nyland, for her kan I ikke drive til havs. I kan også sejle i havkajak fra Vesterø og langs kysten ned til Stokken.
Har I ikke cykler med, kan I leje cykler i byen og følge forskellige ruter rundt på øen.
Lystfiskere kan fiske fra havnemolerne eller tage med kutteren Seadog ud på havfiskeri. Seadog arrangerer desuden sejlture til stenrevet Borfeld, hvor I kan opleve sæler, der ligger på stenene og i vandet, omkring båden.

Kærene og Holtemmen

Lige bag Vesterø ligger det smukke vådområde Kærene, som er omgivet af uberørt skov og hedelandskaber med lyng. Det 148 ha store moseområde indeholder lang række sjældne planter. Lidt nord for Kærene finder I et andet vådområde, Holtemmen. Dette område indeholder ligeledes mange sjældne planter, og i juni og juli fyldes de små søer i området med smukke, blomstrende åkander.

Læsø Klitplantage

Et par km bag Vesterø ligger den smukke Læsø Klitplantage, som er dannet af indlandsklitter i det 17. århundrede. Går I stille rundt i plantagen, kan I måske opleve flokke af rådyr her. En del af plantagen udgøres af Gateway Læsø, som indeholder en 10 ha stor hundeskov, en sundhedsplads med træningsredskaber samt rekreative områder med bålplads, grill, rent drikkevand og toiletter. Derudover finder I mange vandre-, cykle- og ridestier i området. Gateway Læsø indeholder også en skovhytte, som viser skiftende udstillinger om plantagens natur samt en fast udstilling om Læsøs brune bier. Fra juni til oktober kan I også følge biernes arbejde bag glas. Om efteråret kan I tage på svampejagt i Læsø Klitplantage, der især er rig på kantareller.

Lej et sommerhus i Vesterø og nyd, at I bor i gåafstand til strand, havn og dejlig natur.

Søgeresultat: sommerhuse
Åben udvidet søgning
Søgeresultat: Sommerhuse